وقتي كلسترول خونمان بالا ميرود
اين روزها بسيار اين جمله را ميشنويد كه افراد از بالا بودن كلسترول خونشان شكوه
ميكنند، اما خوب است بدانيد كه ما به اندازه مناسب به كلسترول نياز داريم، اما مقدار زياد آن برايمان
دردساز ميشود. كلسترول بالا در خون يعني اين كه اين ماده چربي در خون ما رسوب ميكند و جلوي
عبور جريان خون را ميگيرد و وقتي جريان خون رگها در قلب متوقف شود سكته قلبي رخ ميدهد و
وقتي جريان خون در رگهاي مغز متوقف شود، سكته مغزي ايجاد ميشود.
دكتر مهرداد شريفمقدم، پزشك متخصص قلب در اين باره به جامجم ميگويد: بدن ما خودش كلسترول
را در كبد ميسازد و هر چه ما بيشتر مواد غذايي داراي كلسترول مصرف كنيم كمتر در كبد كلسترول
ساخته ميشود. بنابراين براي پيشگيري از بالا رفتن كلسترول خون بايد از مصرف چربيهاي اشباع شده
پرهيز كرد.
وي ميافزايد: كاهش وزن، ترك سيگار و انجام حركات ورزشي ميتواند در كاهش كلسترول خون موثر باشد.
كلسترول خوب و بد
كلسترول يك ماده چربي است كه در خون يا آب حل نميشود بنابراين كلسترول در شريانها و وريدها
حركت ميكند. كلسترول خوب كه پزشكان به آن اچديال ميگويند كمك ميكند كلسترول بد يا الديال از
خون خارج شود و به كبد برگردد و از آنجا از بدن خارج شود يا با تغييراتي به تركيباتي تبديل شود كه به مصرف بدن برسد.
كلسترول بد در خون ميتواند به رگها آسيب برساند و با رسوب در رگها موجب بسته شدن آنها شود بنابراين پزشكان توصيه ميكنند افراد با اندازهگيري كلسترول خون خود از ميزان آن مطلع باشند. در حالي كه تحقيقات نشان ميدهد، فقط كمتر از يكسوم زنان از ميزان كلسترول خون خود اطلاع دارند.
دكتر سهيلا رستمي متخصص قلب و عروق نيز در اين باره ميگويد: اين تحقيقات نشان ميدهد، بيشتر زنان از وزن خود به خوبي اطلاع دارند، اما هيچ اطلاعي از ميزان كلسترول خون خود ندارند.
وي ميگويد: اين در حالي است كه قربانيان اصلي بيماريهاي قلبي زنان هستند همچنين از هر 10 زن، 9 نفرشان از اين مساله كه كلسترول عامل اصلي بيماريهاي قلبي است مطلع بوده، اما كمتر از يكسوم آنها از ميزان كلسترول خون خود اطلاع دارند.
تحقيقات نشان ميدهد، براي كاهش خطر بيماريهاي قلبي و تصلب شرايين، افزايش كلسترول خوب مهمتر از كاهش كلسترول بد است.
دكتر مهديه شيخي، متخصص قلب و عروق در اين باره ميگويد: مقدار كمي افزايش در ميزان ليپوپروتئين با چگالي بالا يا كلسترول خوب مزاياي زيادي نسبت به كاهش دادن مقدار زيادي از كلسترول بد دارد.
وي ميافزايد: ما درصدد هستيم راهي را پيدا كنيم كه به جاي استفاده گسترده از داروهاي استاتين يا كاهنده كلسترول، ميزان كلسترول خوب را بالا ببريم.
وي تصريح ميكند: ارزش كاهش دادن ميزان كلسترول بد شناخته شده است، اما مادهاي كه ميزان كلسترول خوب را افزايش ميدهد يا با كنترل، تجمع پلاكها را در شريانها كاهش دهد مانع از تصلب شرايين ميشود.
چه بخوريم؟
كلسترول را فقط در محصولات حيواني ميتوان يافت. تخممرغ سرشار از كلسترول است، اما چربي آن كم است در حالي كه گوشت گاو داراي چربي زياد و كلسترول كم است. براي تامين كلسترول مورد نياز بدن بايد از غذاهاي كمچربي و داراي كلسترول استفاده كنيم.
جدول روبهرو ميزان كلسترول و چربي برخي غذاها را نشان ميدهد
اين روزها بسيار اين جمله را ميشنويد كه افراد از بالا بودن كلسترول خونشان شكوه
ميكنند، اما خوب است بدانيد كه ما به اندازه مناسب به كلسترول نياز داريم، اما مقدار زياد آن برايمان
دردساز ميشود. كلسترول بالا در خون يعني اين كه اين ماده چربي در خون ما رسوب ميكند و جلوي
عبور جريان خون را ميگيرد و وقتي جريان خون رگها در قلب متوقف شود سكته قلبي رخ ميدهد و
وقتي جريان خون در رگهاي مغز متوقف شود، سكته مغزي ايجاد ميشود.
دكتر مهرداد شريفمقدم، پزشك متخصص قلب در اين باره به جامجم ميگويد: بدن ما خودش كلسترول
را در كبد ميسازد و هر چه ما بيشتر مواد غذايي داراي كلسترول مصرف كنيم كمتر در كبد كلسترول
ساخته ميشود. بنابراين براي پيشگيري از بالا رفتن كلسترول خون بايد از مصرف چربيهاي اشباع شده
پرهيز كرد.
وي ميافزايد: كاهش وزن، ترك سيگار و انجام حركات ورزشي ميتواند در كاهش كلسترول خون موثر باشد.
كلسترول خوب و بد
كلسترول يك ماده چربي است كه در خون يا آب حل نميشود بنابراين كلسترول در شريانها و وريدها
حركت ميكند. كلسترول خوب كه پزشكان به آن اچديال ميگويند كمك ميكند كلسترول بد يا الديال از
خون خارج شود و به كبد برگردد و از آنجا از بدن خارج شود يا با تغييراتي به تركيباتي تبديل شود كه به مصرف بدن برسد.
كلسترول بد در خون ميتواند به رگها آسيب برساند و با رسوب در رگها موجب بسته شدن آنها شود بنابراين پزشكان توصيه ميكنند افراد با اندازهگيري كلسترول خون خود از ميزان آن مطلع باشند. در حالي كه تحقيقات نشان ميدهد، فقط كمتر از يكسوم زنان از ميزان كلسترول خون خود اطلاع دارند.
دكتر سهيلا رستمي متخصص قلب و عروق نيز در اين باره ميگويد: اين تحقيقات نشان ميدهد، بيشتر زنان از وزن خود به خوبي اطلاع دارند، اما هيچ اطلاعي از ميزان كلسترول خون خود ندارند.
وي ميگويد: اين در حالي است كه قربانيان اصلي بيماريهاي قلبي زنان هستند همچنين از هر 10 زن، 9 نفرشان از اين مساله كه كلسترول عامل اصلي بيماريهاي قلبي است مطلع بوده، اما كمتر از يكسوم آنها از ميزان كلسترول خون خود اطلاع دارند.
تحقيقات نشان ميدهد، براي كاهش خطر بيماريهاي قلبي و تصلب شرايين، افزايش كلسترول خوب مهمتر از كاهش كلسترول بد است.
دكتر مهديه شيخي، متخصص قلب و عروق در اين باره ميگويد: مقدار كمي افزايش در ميزان ليپوپروتئين با چگالي بالا يا كلسترول خوب مزاياي زيادي نسبت به كاهش دادن مقدار زيادي از كلسترول بد دارد.
وي ميافزايد: ما درصدد هستيم راهي را پيدا كنيم كه به جاي استفاده گسترده از داروهاي استاتين يا كاهنده كلسترول، ميزان كلسترول خوب را بالا ببريم.
وي تصريح ميكند: ارزش كاهش دادن ميزان كلسترول بد شناخته شده است، اما مادهاي كه ميزان كلسترول خوب را افزايش ميدهد يا با كنترل، تجمع پلاكها را در شريانها كاهش دهد مانع از تصلب شرايين ميشود.
چه بخوريم؟
كلسترول را فقط در محصولات حيواني ميتوان يافت. تخممرغ سرشار از كلسترول است، اما چربي آن كم است در حالي كه گوشت گاو داراي چربي زياد و كلسترول كم است. براي تامين كلسترول مورد نياز بدن بايد از غذاهاي كمچربي و داراي كلسترول استفاده كنيم.
جدول روبهرو ميزان كلسترول و چربي برخي غذاها را نشان ميدهد
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر