آلزايمر و خطرات پخت غذا در ظروف آلومينيومي
جام جم آنلاين: حتما شما هم تا به حال از مادرتان شنيدهايد كه آن قابلمه روحي را بده به من و حتما مثل خيلي از جوانهاي ديگر احساس باسوادي به شما دست داده و فكر كردهايد اصل و نسب اين قابلمه از روي است و مادرتان به اشتباه آن را روحي تلفظ ميكند؛ اما در اين باره شما هم اشتباه ميكنيد. اين ظروف به طور عمده از جنس آلومينيوم هستند و براي سلامت انسان ضرر دارند. اگر جنس اين ظروف از روي بود كه جاي خوشوقتي بود؛ چون در آن صورت كمي از آن وارد غذا و جذب بدن ميشد.
اين عنصر براي بدن بسيار مفيد است؛ اما نگهداري مواد غذايي ترش اسيدي يا شور در ظروف آلومينيومي و يا طبخ غذا در اين ظروف، موجب خروج آلومينيوم از ظرف و ورود آن به غذا ميشود.برخي كارشناسان صنايع مواد غذايي بر اين باورند كه يبوست، اختلالات گوارشي، پوكي استخوان و آلزايمر از مهمترين عوارض ناشي از مصرف آلومينيوم است. ظروف آلومينيومي سبك هستند و بخوبي گرما را انتقال ميدهند. متاسفانه بيشتر از نيمي از ظروف پخت و پز كه امروز به كار برده ميشوند، آلومينيومي هستند. بعضي نظريهها نيز مطرح است كه جوشآوردن آب در كتريهاي آلومينيومي ميتواند باعث بروز بيماريهايي همچون زخم معده، كوليت، خشكي دهان و تغيير رنگ زبان شود.همچنين در سال 1382، محققان دانشگاه علوم پزشكي رفسنجان با بررسي آثار آلومينيوم خوراكي بر موشهاي صحرايي دريافتند كه ورود آلومينيوم به همراه غذا ميتواند سبب اختلال در متابوليسم كربوهيدرات شود كه به صورت افزايش در قند خون ناشتا و نارسايي در گلوكز بروز ميكند.شايد همهگير بودن ظروف آلومينيومي شما را به تعجب وادارد كه با وجود اين عوارض چطور اين ظروف همه جا به كار ميرود؟ اين هم از مواردي است كه آلودگي در بطن خانههاي ما رسوخ كرده و ما از آن غافل هستيم و بسادگي از كنار آن ميگذريم.احمد نصيري، متخصص سمشناسي در اين خصوص به خبرنگار جامجم ميگويد: نتايج يك تحقيق بر ظروف آلومينيومي نشان ميدهد كه در اثر پخت غذا در اين ظروف، يونها آزاد و به غذا اضافه ميشوند كه موجب بروز بيماريهاي مانند آلزايمر، كمخوني مفرط و كاهش تعادل در هنگاه راه رفتن ميشود. در حال حاضر، تعداد مبتلايان آلزايمر در دنيا 26 ميليون نفر هستند كه تا سال 2050 حدود 4 ميليون خواهد شد. بيشترين آمار مبتلايان اين بيماري در آسياست كه در آن بيش از 6/12 ميليون نفر دچار اين بيماري هستند و اين آمار به 8/62 ميليون نفر خواهد رسيد.اين متخصص سمشناسي توصيه كرد كه براي پختن اين مواد از ظروف آلومينيومي استفاده نشود. طبخ غذاهاي اسيدي، نمكي يا قليايي در اين ظروف ميتواند باعث سياه شدن ظروف شود، البته تغيير رنگ و لكهدار شدن اين ظروف روي كيفيت پخت غذا تاثيري ندارد.فريبا ابراهيمي، كارشناس مسوول آزمايشگاه شيمي مواد غذايي معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي ايران نيز ميگويد: جذب آلومينيوم در مغز افراد به فراموشي طي مدت زمان منجر ميشود. وي ادامه ميدهد: تنفس كردن و تماس پوستي با آلومينيوم نيز خطرناك است. اگر فردي براي مدت زمان طولاني در تماس با غلظت زيادي از آلومينيوم باشد، از دست دادن حافظه، سستي، بيحالي و لرز شديد بروز مييابد.ابراهيمي معتقد است كه ظروف آلومينيومي فقط براي نگهداري مواد خشك مناسب هستند و استفاده از ظروف لعابي و تفلون استاندارد جايگزين مناسبي براي طبخ غذاست
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر